Algemeen Nut Beogende Instelling

 

 

Stichting Dierenvoedselbank Zeist is vanaf 21-8-22 een Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit is een organisatie die zich geheel inzet voor maatschappelijk belang. Een ANBI-status wordt toegekend door de belastingdienst. Een ANBI heeft voordelen, zo hoeft er geen belasting over de donaties betaald te worden. Hiervoor is het onder andere nodig om ons beleidsplan en jaarverslag te publiceren:

 

 

 

Samenvatting beleidsplan

Wij zijn van mening dat alle huisdieren ten alle tijden de beste zorg verdienen. In Zeist en omstreken willen we iedereen die van het minimum leeft de kans bieden om bij ons ondersteuning te krijgen op het gebied van dierverzorging. Dit zal zijn in de vorm van diervoeding, dierbenodigdheden, bodembedekking en andere toebehoren. Bijkomend voordeel is dat we verspilling tegen gaan omdat de retail ons kan steunen door kapotte verpakkingen of verpakkingen tegen de houdbaarheidsdatum aan ons te geven. Particulieren mogen ons op alle mogelijke manieren steunen, denk aan financieel, in goederen maar ook in tijd en liefde. Mogelijk zal door onze ondersteuning minder vaak een dier uit financiële overwegingen naar een asiel gebracht worden.

 

Beloningsbeleid:

-Deze organisatie draait 100% op vrijwilligers, niemand krijgt een vergoeding voor het werk dat zij doen.

-Er zal hooguit een brandstofvergoeding betaald worden, de stichting heeft geen winstoogmerk en al het geld zal ten goede komen aan de dieren.

 

 

 

Jaarverslag 2023

 

 

Beleidsplan 2023
PDF – 51,7 KB 41 downloads
Jaarverslag 2023
PDF – 598,4 KB 50 downloads
Beleidsplan 2022
ODT bestand – 121,1 KB 259 downloads
Jaarverslag 2022
PDF – 1,5 MB 236 downloads