Algemeen Nut Beogende Instelling

 

 

Stichting Dierenvoedselbank Zeist is vanaf 21-8-22 een Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit is een organisatie die zich geheel inzet voor maatschappelijk belang. Een ANBI-status wordt toegekend door de belastingdienst. Een ANBI heeft voordelen, zo hoeft er geen belasting over de donaties betaald te worden. Hiervoor is het onder andere nodig om ons beleidsplan en jaarverslag te publiceren:

 

 

 

Samenvatting beleidsplan 2022

Wij zijn van mening dat alle huisdieren ten alle tijden de beste zorg verdienen. In de gemeente Zeist willen we iedereen die onder het bestaansminimum leeft de kans bieden om bij ons ondersteuning te krijgen op het gebied van dierverzorging. Dit zal zijn in de vorm van voedsel, bodembedekking en andere toebehoren. Bijkomend voordeel is dat we verspilling tegen gaan omdat de retail ons kan steunen door kapotte verpakkingen of verpakkingen tegen de houdbaarheidsdatum aan ons te geven. Particulieren mogen ons op alle mogelijke manieren steunen, denk aan financieel, in goederen maar ook in tijd en liefde. Mogelijk zal door onze ondersteuning minder vaak een dier uit financiële overwegingen naar een asiel gebracht worden.

 

Beloningsbeleid:

-Deze organisatie draait 100% op vrijwilligers, niemand krijgt een vergoeding voor het werk dat zij doen.

-Er zal hooguit een brandstofvergoeding betaald worden, de stichting heeft geen winstoogmerk en al het geld zal ten goede komen aan de dieren.

 

 

 

 

 

 

Beleidsplan 2022
ODT bestand – 121,1 KB 86 downloads
Jaarverslag 2022
PDF – 1,5 MB 43 downloads