Ons eerste jaarverslag                                                                      20 februari 2023

Afgelopen weken hebben we ons bezig moeten houden met de iets drogere kant van de stichting, namelijk het maken van een jaarverslag, In het jaarverslag hebben we een plaatje geschetst van hoe de dierenvoedselbank in elkaar steekt, wat we doen en hoe we dat doen.

Uiteraard hoort in een jaarverslag een financieel overzicht en visie op het komende jaar. Ook worden in het jaarverslag onze sponsoren bedankt voor alle donaties. De sponsoren krijgen het jaarverslag toegestuurd. Eenieder die het leuk vindt kan het jaarverslag downloaden onder het tabblad ANBI.


Dierenvoedselbank Zeist heeft eigen logo                                     16 januari 2023

Vandaag presenteer ik met trots ons kersverse logo! Stichting Dierenvoedselbank Zeist heeft veel in huis: een bestuurslid met tekentalent en een vriendin met grafisch talent en samen heeft dit geleid tot bovenstaand ontwerp. Ik wil Franka en Eveline dan ook heel hartelijk bedanken :)
De kleuren van het ontwerp heeft Franka afgeleid van de kleuren van de foto die afgelopen zomer in de Nieuwsbode stond. Er was ook een ontwerp gemaakt met het mooie geel van de zonnebloem maar dat past niet zo goed bij het duurzame, ongebleekte papier waar wij ons drukwerk op laten printen. Het tweede plaatje is het eerste schetsontwerp van Eveline.


Stichting Dierenvoedselbank Zeist bij Slotstad radio                  13 januari 2023

Het was alweer een tijdje geleden maar eind 2022 werd de dierenvoedselbank gebeld door Slotstad radio voor een update over de stand van zaken. Er was namelijk in de zomer van 2022 ook al een interview geweest en presentatrice Petra is erg begaan met de dieren uit onze regio. Aan het einde van het gesprek nodigde ze ons zelfs uit om de volgende keer langs te komen in de studio! Luister hieronder het item.


Wethouder Catsburg en adviseur Delpeut op werkbezoek     8 december 2022

In de ochtend dan 8 december kwamen Wouter Catsburg en Joyce Delpeut alle trappen van het grote landhuis aan Utrechtseweg 69 opgeklommen. Bovenaan ontmoetten zij kort een klant van de Dierenvoedselbank die volop vertelde over wat ze zojuist gekregen had voor haar vogeltjes en vissen. Daarna hebben ze vol interesse het hele verhaal omtrent de opstart van Dierenvoedselbank Zeist en de huidige lopende zaken aangehoord. Uiteraard zoeken we andere huisvesting met minder trappen, maar zelfs deze vriendelijke wethouder kan dat niet zomaar uit zijn mouw schudden. Wel gaan we op weg geholpen worden met financiële zaken zoals fondsenwerving.

Omdat de Dierenvoedselbank een maatschappelijk belang dient vonden wij het belangrijk dat de gemeente van ons bestaan en werk af weet en wij zijn dan ook heel tevreden met de aandacht die we vandaag kregen :)


Hart van Nederland filmt bij Dierenvoedselbank Zeist           7 december 2022

 

Omdat steeds meer mensen de dierenarts niet meer kunnen betalen vraagt Lilianne van Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn daar aandacht voor door te laten filmen bij Dierenvoedselbank Zeist en een dichtbij gevestigde dierenarts. De hoofdrol is weggelegd voor een klant van de Dierenvoedselbank! Kijk en luister naar Gerbrand met zijn uiterst relaxte kat Casper, mauw.


Dierenvoedselbank gevestigd op Utrechtseweg 69!                     3 oktober 2022

 

Na flink wat zoeken, mailen en bellen hebben we een plekje gevonden om de diervoeding op te slaan en de uitgiftedagen te laten plaatsvinden. Dit plekje wordt ons gesponsord door Stenia Beheer.

Uiteraard zijn wij hier heel blij mee en onze dank is groot. Voor bezoekers is het soms even zoeken maar handig om te weten is dat het terrein van Stenia ook een ingang heeft aan de PC Hooftlaan. Dan kan de auto meteen voor de deur geparkeerd worden. Parkeren kan ook aan de zijde van de Utrechtseweg, de ingang zit daar recht tegenover Dierenkliniek Dijkshoorn. Loop vanaf daar naar het hoofdgebouw, wij zitten op de derde verdieping. Er is geen bel, je kan gewoon doorlopen naar boven. Ben je slecht ter been, bel dan even 0628119758, dan komt er iemand naar beneden.

 


De Dierenvoedselbank zoekt een opslag en uitgiftelocatie in Zeist.

 

Omdat de dierenvoedselbank nu al uit haar voegen groeit zijn wij per direct op zoek naar een locatie waar wij het voer en de dierbenodigdheden kunnen opslaan. Ook zullen we op deze locatie de pakketten diervoeding maken en verstrekken aan de klanten. Ook particulieren die iets willen doneren kunnen binnen de openingstijden (1 dagdeel per week) langs komen. Deze ruimte moet minimaal 15 m2 groot zijn en beschikken over water/licht en (gedeelde) sanitaire voorzieningen. De locatie moet ook buiten kantoortijden toegankelijk voor medewerkers van de Dierenvoedselbank.

Omdat deze kersverse stichting nog geen financiële buffer heeft zijn we op zoek naar iets wat ons geschonken wordt of voor een symbolisch bedrag gehuurd kan worden. Wij zijn er van overtuigd dat er binnen onze gemeente een passend hoekje is maar de uitdaging is nu om die te vinden. Help je mee? Deel ons bericht over de huisvesting op Facebook of vraag eens rond in je omgeving. Goede ideeën mogen gestuurd worden naar info@dierenvoedselbankzeist.nl


Namens de dieren alvast bedankt!


De dierenvoedselbank in de krant en op de radio                      3 september 2022

 

De Nieuwsbode heeft een artikel gemaakt over de dierenvoedselbank net na de oprichting:

https://www.denieuwsbode.nl/lokaal/maatschappelijk

en 3 september net na het middaguur zal er een radio-interview te horen zijn op Slotstad radio.
Wij hopen van harte dat de naamsbekendheid met sprongen groeit en meer mensen zich aanmelden voor ondersteuning.


Oprichting Stichting Dierenvoedselbank Zeist is een feit!                   8 juli 2022

 

Op 8 juli jongstleden hebben de bestuursleden bij de notaris getekend voor de oprichting van deze stichting. Dit heugelijke feit hebben we gevierd met goeie koffie en een stuk taart maar daarna gaat het echt werk pas beginnen: een geschikt uitgiftepunt vinden, diervoeding verzamelen, een website maken, fondsen werven, een bankrekening openen en nog veel meer.