Statiegeldactie Albert Heijn Kerckebosch overweldigend succes! 20-4-24

Afgelopen weken kon men statiegeldbonnetjes inleveren voor het meest aaibare goede doel van Zeist en daar is ruim gedoneerd! Wij zijn enorm verrast met het grote bedrag wat is opgehaald en zullen dit ten volle spenderen aan de het reilen en zeilen binnen de stichting. Zo hebben we nu een eigen donatiezuil aangeschaft zodat we bij meer supermarkten kunnen inzamelen. Komende weken staat de zuil bij Jumbo Vollenhove. Wij danken u nu alvast voor de gift! Als we nog even doorsparen kunnen we binnenkort nieuwe opbergboxen kopen want de oude zijn aan vervanging toe.

 


Vaste vrijwilliger uitgiftedagen gezocht                                   18-03-2024

Het wordt steeds drukker bij de dierenvoedselbank en daarom zoeken we een nieuwe vrijwilliger voor op de uitgifte dagen. Het gaat om extra handjes op de eerste donderdag van de maand van 15.00 tot 21.00 uur en/of de derde vrijdag van de maand van 11.00 tot 16.00 uur.

Het is belangrijk dat deze persoon goed kan sjouwen en tillen en ook in is voor een gezellig praatje. De Zeisterkrant heeft er een klein artikeltje aan geweid. Op deze website kan je onder het kopje 'vrijwilliger worden' de hele vacaturetekst vinden.


Statiegeldbonnen inleveren voor de dierenvoedselbank         25-2-2024

Komende maand kan je bij de Albert Heijn in Kerckebosch je statiegeldbonnen inleveren ter ondersteuning van ons werk. Wij zijn heel benieuwd wat deze actie oplevert en zullen jullie via de socials op de hoogte houden. Iedereen die zijn bon in onze zuil gooit alvast bedankt!


Dierenvoedselbank zit zonder kattenbrokjes                           januari 2024

We begonnen dit jaar met een lege voorraadcontainer en dat is geen goed nieuws! Daarom deden we een oproep op Facebook om ons te steunen en kattenbrokken te doneren. Uiteraard zijn financiële donaties ook welkom. De online Zeister krant maakt een klein nieuwsbericht voor ons, zie de link hier.

Bij de Pets Place staat het hele jaar door een donatiebak voor ons, hierin werd het een en ander gedoneerd. Omdat de vraag naar kattenbrokjes groot blijft en de voorraad nog steeds matig is,blijft onze oproep staan en gaan we actief verder zoeken naar donateurs.


Opendag dierenvoedselbank op 17 november van 17.00 tot 19.00 uur

Stichting Dierenvoedselbank Zeist maakt bijna haar eerste kalenderjaar vol! Een jaar vol avonturen en ontdekkingen met als hoogtepunt onze verhuizing van pas geleden. De locatie die we nu hebben is geschikter vanwege de ligging, het is in een souterrain van een landhuis waar we zo met de bakfiets naar binnen kunnen fietsen om de de spullen uit te laden. Wederom gaat onze dank naar Stenia Beheer omdat wij ook hier gratis gebruik mogen maken van hun ruimte. In dit souterrain hebben we ruimte voor een koffietafel zodat we onze sociale functie een boost kunnen geven. Voor veel mensen is een bezoekje aan de dierenvoedselbank tenslotte een uitje. En wat is er nou gezelliger dan met gelijkgestemden fulltime over je lieve huisdier praten?
 
Alles wat wij doen is niet mogelijk geweest zonder onze sponsoren, samenwerkingspartners en vrienden. Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat men nieuwsgierig is naar de werkwijze en het onderkomen van de dierenvoedselbank en daarom organiseren we een kleine open dag. We jullie dan ook graag uitnodigen op 17 november van 17.00 tot 19.00. Dit biedt een mooie gelegenheid om eens achter de schermen te kijken hoe het er bij ons aan toe gaat. Uiteraard zorgen wij voor een drankje en een klein hapje. Iemand meenemen? Goed idee, onze deur staat wagenwijd open.
Hoop jullie te zien!

Dierenvoedselbank Zeist is verhuisd                     8-10-23

Op 8 oktober hebben we met een man of 8 alle spullen van de dierenvoedselbank naar beneden gesjouwd. Dat was de laatste keer al die trappen op en af lopen want onze nieuwe locatie bevindt zich onderin in een ander landhuis, Utrechtseweg 86 (rechterzijde van het pand). Ook deze ruimte wordt ons weer geschonken door Stenia beheer.

De nieuwe ruimte is aanzienlijk groter dan de vorige. Hier hebben we de plek om een grote koffietafel neer te zetten met wat stoeltjes, een koelkastje en lekker veel ruimte voor kasten en containers. Ook is het er lekker warm binnen en hoeven we geen sjaal meer om in de winter!

Hopelijk mogen we hier lang blijven maar aangezien het tijdelijke huur is weten we het maar nooit.

 De belettering van de bakfiets                                                         25-09-23

De bakfiets was al in gebruik genomen maar er ontbrak nog iets essentieels: de belettering. Het mooie logo werd door vormgeefster Franka omgezet in een prachtig passende sticker die ons vanaf nu heel herkenbaar maakt. Vanaf heden fietsen wij dus met nog meer trots door Zeist!


Evenement bij Pets Place zeist                                                            24-09-23

Op 23 september waren wij uitgenodigd bij een evenement van de Pets Place, de locatie in Zeist bestaat 15 jaar. Om dit te vieren was er een huisdierfotograaf, een ballenbak voor honden, een zit-en-blijf-wedstrijd, verschillende spelletjes en een tafel waar wij mochten plaats nemen. Het winkelend publiek lieten we kennis maken met de diensten van de Dierenvoedselbank en met het oog op dierendag mocht men ons een kadootje geven. Gedurende de dag werden we dan ook overstelpt met mooie giften. Met dank aan vrijwilligers Eef, Ingrid en Irene hebben we een hele geslaagde dag gehad en volgende week kunnen we alle baasjes die bij de dierenvoedselbank komen een mooi kado geven. Bedankt allemaal!


Goede doelen actie van winkeliersvereniging de Clomp    24-09-23

Afgelopen weken kreeg iedere klant bij Winkelcentrum de Clomp een papieren muntje wat men kon doneren aan 4 vooraf gekozen goede doelen. 1 van deze goede doelen was de dierenvoedselbank, de anderen waren de Weggeefwinkel, O'mamas en SVB Kindervreugd. Het was duidelijk dat alle 4 de doelen zeer geliefd waren bij het publiek want we gingen allemaal redelijk gelijk op. Met een kleine nek aan nekrace met de Weggeefwinkel werd het best spannend maar uiteindelijk gingen de meeste stemmen naar Stichting Dierenvoedselbank Zeist! De prijsuitreiking vond plaats in de stromende regen maar vol trots hebben vrijwilliger Irene en initiatiefneemster Petra de prijs in ontvangst genomen: een check van 400 euro!

 


Dierenvoedselbank Zeist breidt zich uit naar omliggende gemeenten   31-8-23

Dierenvoedselbank Zeist helpt ook mensen die niet in Zeist wonen maar in 1 van de aangrenzende gemeenten zoals onder andere Driebergen, Bunnik, Soesterberg, Den Dolder en Bilthoven. Het zou immers jammer zijn als mensen uit de kleine gemeenten nergens terecht kunnen voor ondersteuning bij zorg aan hun huisdier(en). Om het werkgebied te vergroten zijn we op zoek naar een vrijwilliger die voor ons in 1 van de gemeenten posters wil ophangen bij bijvoorbeeld dierenartsen en dierenwinkels. Zou jij iets kunnen betekenen voor ons? Neem dan contact op: info@dierenvoedselbankzeist.nl

 


Bakfiets voor Dierenvoedselbank Zeist                                       21 augustus 2023

Dierenvoedselbank Zeist krijgt elektrische bakfiets in bruikleen van lokaal timmerbedrijf Houtbewerk-ster
Voortaan kunnen we de zware zakken met brokken dus op de fiets halen bij de Zeister middenstand, dat scheelt benzine verstoken en daarmee hebben we de dierenvoedselbank weer wat milieuvriendelijker gemaakt! Aan een mooie sticker met ons logo wordt momenteel gewerkt door Franka.nu.
Wij nodigen klanten en donateurs uit om voortaan ook op de fiets te komen (indien dat mogelijk is). Samen gaan we voor een groene toekomst.

 


Ons eerste jaarverslag                                                                      20 februari 2023

Afgelopen weken hebben we ons bezig moeten houden met de iets drogere kant van de stichting, namelijk het maken van een jaarverslag, In het jaarverslag hebben we een plaatje geschetst van hoe de dierenvoedselbank in elkaar steekt, wat we doen en hoe we dat doen.

Uiteraard hoort in een jaarverslag een financieel overzicht en visie op het komende jaar. Ook worden in het jaarverslag onze sponsoren bedankt voor alle donaties. De sponsoren krijgen het jaarverslag toegestuurd. Eenieder die het leuk vindt kan het jaarverslag downloaden onder het tabblad ANBI.


Dierenvoedselbank Zeist heeft eigen logo                                     16 januari 2023

Vandaag presenteer ik met trots ons kersverse logo! Stichting Dierenvoedselbank Zeist heeft veel in huis: een bestuurslid met tekentalent en een vriendin met grafisch talent en samen heeft dit geleid tot bovenstaand ontwerp. Ik wil Franka en Eveline dan ook heel hartelijk bedanken :)
De kleuren van het ontwerp heeft Franka afgeleid van de kleuren van de foto die afgelopen zomer in de Nieuwsbode stond. Er was ook een ontwerp gemaakt met het mooie geel van de zonnebloem maar dat past niet zo goed bij het duurzame, ongebleekte papier waar wij ons drukwerk op laten printen. Het tweede plaatje is het eerste schetsontwerp van Eveline.


Stichting Dierenvoedselbank Zeist bij Slotstad radio                  13 januari 2023

Het was alweer een tijdje geleden maar eind 2022 werd de dierenvoedselbank gebeld door Slotstad radio voor een update over de stand van zaken. Er was namelijk in de zomer van 2022 ook al een interview geweest en presentatrice Petra is erg begaan met de dieren uit onze regio. Aan het einde van het gesprek nodigde ze ons zelfs uit om de volgende keer langs te komen in de studio! Luister hieronder het item.


Wethouder Catsburg en adviseur Delpeut op werkbezoek     8 december 2022

In de ochtend dan 8 december kwamen Wouter Catsburg en Joyce Delpeut alle trappen van het grote landhuis aan Utrechtseweg 69 opgeklommen. Bovenaan ontmoetten zij kort een klant van de Dierenvoedselbank die volop vertelde over wat ze zojuist gekregen had voor haar vogeltjes en vissen. Daarna hebben ze vol interesse het hele verhaal omtrent de opstart van Dierenvoedselbank Zeist en de huidige lopende zaken aangehoord. Uiteraard zoeken we andere huisvesting met minder trappen, maar zelfs deze vriendelijke wethouder kan dat niet zomaar uit zijn mouw schudden. Wel gaan we op weg geholpen worden met financiële zaken zoals fondsenwerving.

Omdat de Dierenvoedselbank een maatschappelijk belang dient vonden wij het belangrijk dat de gemeente van ons bestaan en werk af weet en wij zijn dan ook heel tevreden met de aandacht die we vandaag kregen :)


Hart van Nederland filmt bij Dierenvoedselbank Zeist           7 december 2022

 

Omdat steeds meer mensen de dierenarts niet meer kunnen betalen vraagt Lilianne van Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn daar aandacht voor door te laten filmen bij Dierenvoedselbank Zeist en een dichtbij gevestigde dierenarts. De hoofdrol is weggelegd voor een klant van de Dierenvoedselbank! Kijk en luister naar Gerbrand met zijn uiterst relaxte kat Casper, mauw.


Dierenvoedselbank gevestigd op Utrechtseweg 69!                     3 oktober 2022

 

Na flink wat zoeken, mailen en bellen hebben we een plekje gevonden om de diervoeding op te slaan en de uitgiftedagen te laten plaatsvinden. Dit plekje wordt ons gesponsord door Stenia Beheer.

Uiteraard zijn wij hier heel blij mee en onze dank is groot. Voor bezoekers is het soms even zoeken maar handig om te weten is dat het terrein van Stenia ook een ingang heeft aan de PC Hooftlaan. Dan kan de auto meteen voor de deur geparkeerd worden. Parkeren kan ook aan de zijde van de Utrechtseweg, de ingang zit daar recht tegenover Dierenkliniek Dijkshoorn. Loop vanaf daar naar het hoofdgebouw, wij zitten op de derde verdieping. Er is geen bel, je kan gewoon doorlopen naar boven. Ben je slecht ter been, bel dan even 0628119758, dan komt er iemand naar beneden.

 


De Dierenvoedselbank zoekt een opslag en uitgiftelocatie in Zeist.

 

Omdat de dierenvoedselbank nu al uit haar voegen groeit zijn wij per direct op zoek naar een locatie waar wij het voer en de dierbenodigdheden kunnen opslaan. Ook zullen we op deze locatie de pakketten diervoeding maken en verstrekken aan de klanten. Ook particulieren die iets willen doneren kunnen binnen de openingstijden (1 dagdeel per week) langs komen. Deze ruimte moet minimaal 15 m2 groot zijn en beschikken over water/licht en (gedeelde) sanitaire voorzieningen. De locatie moet ook buiten kantoortijden toegankelijk voor medewerkers van de Dierenvoedselbank.

Omdat deze kersverse stichting nog geen financiële buffer heeft zijn we op zoek naar iets wat ons geschonken wordt of voor een symbolisch bedrag gehuurd kan worden. Wij zijn er van overtuigd dat er binnen onze gemeente een passend hoekje is maar de uitdaging is nu om die te vinden. Help je mee? Deel ons bericht over de huisvesting op Facebook of vraag eens rond in je omgeving. Goede ideeën mogen gestuurd worden naar info@dierenvoedselbankzeist.nl


Namens de dieren alvast bedankt!


De dierenvoedselbank in de krant en op de radio                      3 september 2022

 

De Nieuwsbode heeft een artikel gemaakt over de dierenvoedselbank net na de oprichting:

https://www.denieuwsbode.nl/lokaal/maatschappelijk

en 3 september net na het middaguur zal er een radio-interview te horen zijn op Slotstad radio.
Wij hopen van harte dat de naamsbekendheid met sprongen groeit en meer mensen zich aanmelden voor ondersteuning.


Oprichting Stichting Dierenvoedselbank Zeist is een feit!                   8 juli 2022

 

Op 8 juli jongstleden hebben de bestuursleden bij de notaris getekend voor de oprichting van deze stichting. Dit heugelijke feit hebben we gevierd met goeie koffie en een stuk taart maar daarna gaat het echt werk pas beginnen: een geschikt uitgiftepunt vinden, diervoeding verzamelen, een website maken, fondsen werven, een bankrekening openen en nog veel meer.