Ons doel

 

  • Mensen met een laag inkomen (max 120% van het sociaal minimum) ondersteunen dmv het verstrekken van dierenvoeding en andere benodigdheden voor hun huisdieren. Mensen uit Zeist, Bunnik, De Bilt, Bilthoven, Den Dolder, Soest(erberg), Austerlitz, Driebergen, Doorn, Maarn, Odijk, Houten en Bunnik mogen zich aanmelden. Woon je verder weg? Neem dan even contact op.
  • Stichting Dierenvoedselbank Zeist is een particulier initiatief en bestaat volledig uit vrijwilligers. Wij zijn sinds zomer 2022 actief, en zetten ons in voor dieren en baasjes die een handje hulp kunnen gebruiken. Onze vrijwilligers ontvangen geen vergoeding voor het werk dat zij voor ons verrichten.
  • De stichting werkt samen met een aantal leveranciers van diervoeding, alsmede dierenwinkels, asielen en particulieren. Zij doneren producten aan ons welke zij niet meer gebruiken vanwege verpakkingsschade of naderende houdbaarheidsdatum. Om verspilling te voorkomen halen wij deze afgeschreven producten op welke bijna altijd nog prima te gebruiken zijn. Uiteraard letten wij zeer goed op de kwaliteit van de te verstrekken producten.
  • Huishoudens die een pakket voor hun huisdier(en) ontvangen zullen iedere 6 maanden getoetst worden. In de periode dat men bij Stichting Dierenvoedselbank Zeist ingeschreven staat mag men geen nieuwe huisdieren aanschaffen. Mocht men dit wel doen dan vervalt het recht op een pakket. Wij zijn van mening dat als iemand zijn huidige huisdier niet de zorg kan bieden die het nodig heeft dat het onverantwoordelijk is om nieuwe dieren aan te schaffen c.q. in huis te halen. Daarnaast dient men hulp te zoeken om de financiële situatie te verbeteren.
  • Wij kunnen voor maximaal 3 huisdieren per huishouden een pakket samenstellen.
  • De stichting heeft uitdrukkelijk niet als doel om winst te maken.